Selecteer een pagina

Mijn naam is eigenlijk Mariët, maar de meeste mensen noemen me Jet. En ‘Portret met Jet’ klinkt zo lekker, dus houden we ’t hier gewoon op! Creatief figuur (vooral foto’s maken, schrijven, dichten, soms een beetje illustreren), maar ook gék op mensen en (hun) verhalen. Ik woon in Den Haag, met man Jerry en hond Roos. Naomi Felesita maakte trouwens onderstaande foto van mij en Roos, die zo lekker past in het kleurenthema. Top.

Portret met Jet ontstond vanuit de nieuwsgierigheid naar mensen en verhalen. Ik hóu van goede gesprekken, nieuwe informatie, interessante ontwikkelingen en dat alles gecombineerd met mooie foto’s. The dream. In tijdschriften blader ik als eerste naar de interviews en in mijn werk als fotografe vind ik het vaak zonde dat alle leuke gesprekken tussen mij en de klant blijven. Ik wil dat soms delen, erover nadenken, discussiëren en leren.

Met Portret met Jet wil ik allerlei mensen portretteren en interviewen, gewoon omdat ik daar zelf enorm van geniet en hoop jullie er ook een beetje (of heel veel) mee te kunnen inspireren. Het lijkt me gaaf om mensen een podium te geven om te praten over waar ze mee bezig zijn. Wat ze raakt. Waar ze boos of juist heel blij van worden. Er zijn hier geen vaste onderwerpen, ik laat me leiden door wat er op mijn pad komt, wat jullie mij vertellen. Meestal benader ik zelf mensen, maar ben of ken jij iemand die echt iets te vertellen heeft? Kijk dan even bij ‘Ik wil ook’!

Have fun!